jump to navigation

Vinterbesök i stugan 12 december 2010

Posted by Emma Kastell in Bilder, Inne.
trackback

”Heej stugan!” ropade vi när vi besökte stugan igår. Jag har verkligen saknat den och det kändes skönt att komma ut på landet även om vägarna inte var plogade och en halv kilometer grusväg var glashal av is. Ett par meter från stugan fanns en död kattunge som nu låg kall och stelfrusen och död på grusvägen nu när snön har töat bort.

Jag skrek som en gris och sprang som en dåre när Henrik hade fått upp den på spaden och gick ett par steg emot mig. Det var nästan i klass med förra året då jag trampade på en död mus. Jag är en riktig mes! Fast Henrik är macho! Jag tjatade om den där jäkla katten och gav honom en spade och tvingade honom att ta upp den trots att han kanske egentligen inte ville. Men han gjorde det, för jag vill inte riskera att snön faller igen och katten begravs och att jag trampar på den nästa gång vi åker ut till stugan.

I trädgården låg två högar hundbajs. Det gjorde det förra året också när vi kom ut där mitt i vintern och jag retar mig på hundägarna som låter dem springa lösa och inte plockar upp bajset bara för att det är vinter.

Henrik är macho

Så här skadeglad är man när man har sprungit efter Emma några meter tillsammans med död katt.

Luftvärmepumpen fungerar fenomenalt. Det är inte så kallt i stugan och stugdoften är borta. Det luktar bara rent och det är en fröjd. Inga möss kommer heller in och det är en himla tur för annars hade jag aldrig satt min fot där igen.

Ikväll satt vi och pratade om stugan, vad vi skall göra till våren och sommaren och att vi måste kalka gräsmattan. Det känns så otroligt avlägset. I februari flyttar vi ju och jag tycker att det är otroligt spännande men också nervöst och konstigt. Då har jag ändå bott på elva olika ställen i mitt liv och vet hur det är att flytta. Henrik har flyttat en gång och det var när han flyttade hemifrån. Han är hundra gånger mer nervvrak än vad jag är. Nu skall vi bara sälja lägenheten och sedan flyter nog allt på som det skall. Allt känns så fruktansvärt overkligt.

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: