jump to navigation

Mintgrönt – antikvitt – blått – kritvitt … sen då? 22 februari 2011

Posted by Emma Kastell in Uncategorized.
trackback

Vi börjar med lite positiva nyheter: den gamla lägenheten är äntligen såld! Till underpris i och för sig, och med vår dubbelsäng och takfläkt och min älskade etanolkamin på köpet, men ändå såld. De nya ägarna flyttar in när köket är fixat men det lär nog dröja för nu när de äntligen var färdiga så har de slarvat till förbannelse så det blir till att tjata och gnata på det också – som om det inte vore nog med allt annat.

Ibland funderar jag på om jag har valt fel yrke och den enda anledningen till det är att jag däckar av feber alldeles för ofta. Snoriga, men ack så söta, förskolebarn är en dålig kombination när man har ett immunförsvar som sprängs i luften och blir ickeexisterande efter några nysningar där man riktigt ser hur bacillerna far runt i luften och träffar mig som en kalldusch rakt i ansiktet. Feber igen alltså och Henrik kved och vred sig i ångest igår när de senaste veckornas antydning till förkylning helt plötsligt verkade bryta ut på mig. Jag har nämligen en tendens att smitta honom varenda gång. Förr blev han förvånad om han fick en förkylning en gång om året; numer tar det ett par dagar och sedan ligger han som en bakteriefylld grönsak i sängen lagom till att jag är frisk och på benen igen.

Nu har jag sovit i 20 timmar och febern verkar vara borta även om jag inte känner mig särskilt mycket friskare för den sakens skull.

För ett par dagar sedan fick vi ett plötsligt och väldigt konstigt ryck som vi snabbt fick ångra.

Den ena långväggen i det stora sovrummet är täckt med fönster, balkongdörr, element och utanpåliggande rör. Det är ingen lätt match för amatörmålare somvi. Således beslutade vi att vi skulle låta bli att tapetsera den väggen och istället måla över den äckelmintgröna färgen med antikvit beckersfärg istället. När såväl var gjort upptäckte vi att det inte alls blev så snyggt eftersom Henrik hade målat taket någon dag tidigare. Väggen såg smutsgul ut och blir det inte djävligt mycket vitt eftersom tapeten går i vita nyanser?

Jag får faktiskt skylla på Henrik här. Utan min vetskap började han måla väggen i den blå färgen som vi skulle målat kökspanelen i stugan med (fast aldrig kom så långt). Det blev inte bra men har man börjat måla så har man, så jag fortsatte. Och fult blev det!

Henrik fick slå undan sina tankar på en varm skön säng och lite pizza efter en några mils helvetesfärd på motorcykel i minusgrader (ja, vi har ju sagt upp mc-platsen) igår och köra tillbaka ett par mil till för att åka till Bauhaus och köpa väggfärg. Kritvit färg blev det den här gången och Henrik strök på det första lagret igår när jag låg och sov.

Oj, så blått det blev!

Så nu har vi alltså gått från mintgrönt till antikvitt till blått till kritvitt och vi vet fortfarande inte vilken färg vi skall ha på den där förbannade väggen – och den nya tapeten är ju ingen höjdare heller, som ni ser, men den börjar vi vänja oss vid nu så den behåller vi i några år till innan vi bestämmer oss vad vi ska göra. (Vi har ju faktiskt inte ens bestämt om vi ska sova i det här rummet eller inte än)

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: