jump to navigation

Ett brunnslock 24 februari 2011

Posted by Emma Kastell in Uncategorized.
trackback

Tänk så många saker, skyltar och hus som man går förbi varje dag utan egentligen se. Jag ser staden med nya ögon nu. Varje hus känns så skitigt, på gatorna ligger skräp, det är klotter överallt … allt sådant ser jag nu när jag inte längre går där varje dag.

Idag traskade jag runt i byn. Vi har gjort det många gånger sedan vi flyttade hit. Sakta men säkert börjar man hitta överallt, lära sig gatunamn och genvägar. Sakta men säkert börjar man känna sig som hemma.

Idag, när jag var på väg hem från  bussen, upptäckte jag något som jag inte har lagt märket till tidigare. Det kan låta banalt och är egentligen inget jätte-wow, om man säger så, men det fick mig att reagera och jag stannade mitt på torget och glodde rakt ned i marken. Där, förut begravt i snö, fanns ett brunnslock. Det var visserligen ett helt vanligt brunnslock men ändå helt annorlunda. Locket hade nämligen ett annat kommunmärke än vad jag är van vid att se på just brunnslock.

En något försenad aha-upplevelse slog mig: Just, fan, jag bor i en annan kommun nu! (Som om jag inte hade fattat det tidigare. Hehe)

Kommentarer»

1. Millan - 30 november 2011

Hallå! Vart tog ni vägen? Tyckte det var så roligt att läsa om er renovering av stugan. Dessutom skriver ni så himla bra och kul!

Millan


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: