jump to navigation

Vi är tillbaka! 28 april 2012

Posted by Emma Kastell in Uncategorized.
trackback

”Vi kanske ska uppdatera bloggen snart?” har Henrik frågat nu allt för många gånger. Fast nu är det ju inte Henrik som sitter vid tangentbordet även om han mer än gärna lägger sig i hur och vad jag skriver om.

Det var svårare än jag minns att sitta i lägenheten och blogga om stugan i efterhand. Den bärbara datorn fick jag nämligen ett psykbryt över och slog sönder i raseri för något år sedan så nu är vi utan dator i stugan.

TV är vi utan sedan en vecka tillbaka.

Det är över ett år sedan som vi flyttade in i vår lägenhet. Då bestämde vi oss att vi skulle vara utan tv eftersom vi aldrig tittar på den ändå. Det har gått över förväntan och jag saknar den inte alls – så när vi var i besök i stugan för en vecka sedan så åkte stugans TV ut den med. Oj! Så stort och rymligt det blev!

Vi påtade lite i trädgården och passade på att möblera om eftersom vi inte hade någon TV att ta hänsyn till. Så satt jag där i soffan och njöt av att stugan kändes så stor och fin efter ommöbleringen. Klockan var halv åtta på kvällen och vi hade väl egentligen tänkt åka hem men så tittade jag på de fula bruna listerna och de fula bruna fönstren som vetter in mot sovrummet.

”Du, Henrik!” ropade jag. Har vi någon lackfärg?”

”Ja”, svarade han. ”Varför undrar du? Vi har blågrå lackfärg, tror jag.”

”Jag tänkte att man kanske skulle måla fönstren”, svarade jag.

Han stannade upp mitt i ett steg. Armarna föll tunga längs sidorna. Ansiktet förvred sig i en underlig grimas.

”Nu?”, sade han. ”Menar du att du ska måla just precis nu?” Jag svarade honom inte. ”Ja, det är klart att du menar det”, tillade han med en uppgiven suck. ”Jag går ut och klipper gräset.”

Så startade då projekt: har man inte jobb så skapar man jobb.

Det var roligt att måla lister och fönster ungefär en och en halv kväll. Henrik målade med väggfärg över min sedan tidigare misslyckade lasering av väggpanelen. Den blev i alla fall vit och fin. En dörrpost och ett och ett halvt fönster är numer blågrå eller möjligtvis MFF-blåa. Vi vet inte riktigt vad det är för färg eftersom vi båda arbetar alldeles för sent på kvällarna vilket resulterar i att vi tvingas måla lister när mörkret har fallit över stugan.

Jag ryser när jag tänker på att resultatet troligtvis ser katastrofalt ut i juni när solen faktiskt skiner efter en lång arbetsdag.

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: